Eerste consultatie + GRATIS oksel sessie
Eerste consultatie + GRATIS oksel sessie
BLOG
EpilSoft

HOE WERKT DE CANDELA ND-YAG LASER?

DE ND-YAG LASER

De Candela ND-YAG laser werkt door een bundel van hoogenergetisch licht uit te zenden bij een specifieke golflengte, meestal in het bereik van 1064 nanometer. Deze golflengte dringt dieper door in de huid en richt zich selectief op donkere pigmenten zoals melanine, aanwezig in ongewenst haar of gepigmenteerde laesies. Wanneer het laserlicht door deze pigmenten wordt geabsorbeerd, wordt het omgezet in warmte, wat selectief de doelcellen vernietigt zonder de omliggende weefsels te beschadigen. De Candela ND-YAG laser wordt vaak gebruikt voor ontharingsbehandelingen, behandeling van vasculaire laesies, gepigmenteerde laesies, tatoeages en andere medische en esthetische toepassingen. Het is belangrijk op te merken dat het gebruik van de Candela ND-YAG laser moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde professional om veilige en effectieve resultaten te garanderen.

De ontharingstechnieken

Allereerst laat me je kennis maken met verschillende ontharingstechnieken die beschikbaar zijn.
Bekijk dit artikel dat de voor- en nadelen van elke ontharingstechniek verkent. Je zult snel alle voordelen van laser ontharing in je dagelijks leven ontdekken!

De lasers

Laten we vervolgens kijken naar verschillende technieken en hoe lasers werken.
Voorzichtigheid en informatie

Voordat je een laserbehandeling ondergaat, zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent over het type laser dat wordt gebruikt. Er zijn veel verschillende lasers en ze zijn niet allemaal gelijkwaardig. Sommige zijn mogelijk niet geschikt voor alle haarkleuren en/of huidtypes. Andere kunnen op de lange termijn ineffectief zijn of zelfs gevaarlijk zijn voor je gezondheid. 

Voorzichtigheid en het verkrijgen van de juiste informatie zijn van het grootste belang!

En bij EpilSoft?

 

Bij EpilSoft maken we gebruik van Candela Alexandrite en Candela Nd-YAG laserapparaten.
Candela is wereldleider op het gebied van esthetische lasers. We hebben dus gekozen voor geavanceerde en effectieve technologie die veilig is voor de gezondheid.

De laser die we gebruiken behoort tot klasse 4. Dit is een professioneel apparaat voor gecontroleerd gebruik, beperkt binnen strikte kaders. Al onze lasertherapeuten zijn experts in hun vakgebied. We voeren exclusief laserontharing uit.

Hoe werkt de Nd-YAG laser?

Deze laser is extreem krachtig en zeer selectief. De lichtbundel vangt en absorbeert het melanine, het pigment van het haar. Het wordt omgezet in warmte en vernietigt de haarwortel bij de bron.
Deze bundel is uiterst nauwkeurig en dringt niet door tot in de dermis, waardoor de huid en omliggende weefsels behouden blijven. De golflengte is niet carcinogeen, wat zorgt voor behandeling onder maximale veiligheidsomstandigheden.

Bekijk hier een korte video-uitleg voor een beter begrip van de werking ervan.

Bij EpilSoft combineren we de Nd-YAG laser met een koelsysteem dat een verdovend effect geeft aan het behandelde gebied, waardoor u maximaal comfort ervaart tijdens uw behandelsessies.

Belangrijke punten om te onthouden: 

De Nd-YAG laser is:

  • Aanbevolen voor vrouwen en mannen die hun dagelijks comfort willen vergroten.
  • Aanbevolen voor veilige ontharing van het gezicht en lichaam
  • Aanbevolen voor de behandeling van ingegroeide haren en om de bijbehorende ontsteking te kalmeren
  • Aanbevolen voor een gladde en zachte huid
  • Aanbevolen voor fototypes met een donkere huid, zoals zwarte en Aziatische huid

Het is belangrijk op te merken dat de Alexandrite laser niet wordt aanbevolen voor:

  • Witte en rode haren, evenals donshaar.
  • Zeepersonen van een zeer jonge leeftijd. Het is beter om te wachten tot er een zekere hormonale balans is voordat met de behandeling wordt begonnen (anders is het meer een comfortbehandeling)

Bij EpilSoft dringen we nooit aan op overconsumptie!
Daarom is het eerste consult altijd gratis. Dit stelt ons in staat om al onze patiënten uit te leggen wat ze moeten weten voordat ze aan een behandelingsprotocol beginnen en om te bepalen of de voorgestelde behandeling geschikt is voor hun huid- en haartype.

Als u overtuigd bent en een einde wilt maken aan ongewenste haargroei, nodigen wij u uit om een afspraak te maken in ons centrum voor definitieve laserontharing, EpilSoft. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen via 0470/581467 of 0476857474 om een afspraak te maken.

Welkom in de wereld zonder haren!

Bij EpilSoft kunt u een zachte, gladde en haarloze huid krijgen!

UW EERSTE RAADPLEGING EN EEN TEST ZIJN GRATIS!

Wij bieden u een eerste consultatie en een gratis test aan om uw behandelplan vast te stellen en u een gepersonaliseerde offerte te bezorgen, aangepast aan uw huidfototype. Deze consultatie is kosteloos en verplicht u tot niets. 

Profitez de notre offre spéciale de première consultation et de test gratuits.
Scroll naar boven