Eerste consultatie + GRATIS oksel sessie
Eerste consultatie + GRATIS oksel sessie
BLOG
EpilSoft

HYDRATEREER JE HUID VOOR EEN OPTIMALE LASERONTHARING!

Laserontharing wordt algemeen erkend als een effectieve methode om ongewenst haar permanent te verwijderen , wat resulteert in een gladdere, zachtere huid.

Om de resultaten van laserontharing te optimaliseren , is het echter essentieel om voor uw huid te zorgen , met name door een goed niveau van hydratatie te behouden .

We zullen uitleggen hoe belangrijk het is om je huid goed gehydrateerd te houden om de resultaten van laserontharing te verbeteren . We geven je ook praktisch advies voor een effectieve hydratatie van je huid, zodat je de voordelen van laserontharing maximaal kunt benutten en kunt genieten van een stralende huid.

 
Une femme applique de la crème hydratante

1. Hydrateer uw huid.

Avant et après le traitement : Assurez-vous d’hydrater régulièrement votre peau dans les semaines précédant votre séance d’épilation laser. Après chaque séance d’épilation laser, appliquez une crème hydratante douce et non irritante sur les zones traitées. Optez pour une crème ou une lotion hydratante légère et non comédogène, adaptée à votre type de peau. Cela aidera à apaiser la peau et à minimiser les rougeurs ou l’inconfort éventuel. Une peau bien hydratée est plus souple et réceptive au traitement. 

2.Vermijd blootstelling aan de zon.

Absoluut, dat klopt! Het vermijden van blootstelling aan de zon gedurende minstens één tot twee weken vóór uw behandeling is van groot belang. Zonnebrand kan het risico op ongewenste bijwerkingen zoals verbranding of pigmentvlekken verhogen. Het is raadzaam om uw huid te beschermen tegen zonlicht met kleding of zonnebrandcrème met een hoge SPF om ervoor te zorgen dat uw huid in optimale conditie is voor de laserbehandeling. Het naleven van deze voorzorgsmaatregel kan de veiligheid en effectiviteit van de behandeling helpen garanderen. 

Une personne se protège du soleil avec un chapeau et des lunettes de soleil.
Des mains tenant un gommage doux

3.Gebruik milde en niet-schurende exfoliërende producten.

Vermijd scrubs of agressieve exfoliërende producten tijdens de behandelperiode. Deze producten kunnen de huid irriteren, die al gevoelig is na de laserontharing. Kies liever voor milde en niet-schurende exfolianten.

4.Drink voldoende water.

De hydratatie van je huid begint ook van binnenuit. Zorg ervoor dat je dagelijks voldoende water drinkt om de optimale hydratatie van je huid te behouden. 

Un verre d'eau fraîche et une carafe remplie d'eau.

5.Bescherm uw huid tegen de zon.

Na elke laserontharingssessie, bescherm uw huid tegen UV-stralen door een breedspectrum zonnebrandcrème te gebruiken met minstens SPF 30. Dit zal helpen om schade door de zon te voorkomen en de resultaten van uw behandeling te behouden. 

6.Vermijd hete douches.

Geef de voorkeur aan lauwwarme douches om de hydratatie van uw huid te behouden, aangezien warme douches kunnen leiden tot uitdroging van de huid. 

7.Scrub uw huid één tot twee keer per week.

Het exfoliëren van de huid verwijdert onzuiverheden, dode huidcellen en overtollig talg van het oppervlak van de opperhuid. Dit kan worden gedaan met mechanische scrubs of chemische exfolianten. Regelmatige exfoliatie verbetert de huidtextuur, stimuleert celvernieuwing en bevordert een stralende teint. Kies producten die geschikt zijn voor uw huidtype, neem voorzorgsmaatregelen om irritaties te voorkomen, hydrateer uw huid na het exfoliëren en bescherm deze tegen de zon. 

Veelgestelde vragen

Inderdaad, het gebruik van zelfbruiners voorafgaand aan een laserontharingssessie kan problemen veroorzaken. De zelfbruiner kan een kunstmatige huidskleur creëren, wat het laserontharingsproces kan verstoren. Het laserlicht wordt geabsorbeerd door de huidpigmenten, en als de huid kunstmatig is gebruind, kan dit het risico op verbranding of huidirritatie verhogen. Daarom wordt aanbevolen om het gebruik van zelfbruiners te vermijden voorafgaand aan een laserontharingssessie om de veiligheid en effectiviteit van de behandeling te waarborgen. 

Nee! Zelfbruiner heeft het effect de huidoppervlakte donkerder te maken, maar het biedt geen bescherming tegen de UV-stralen van de zon. Om uw huid goed te beschermen, is het essentieel om een specifieke zonnebrandcrème op de opperhuid aan te brengen. 

UW EERSTE RAADPLEGING EN EEN TEST ZIJN GRATIS!

Wij bieden u een eerste consultatie en een gratis test aan om uw behandelplan vast te stellen en u een gepersonaliseerde offerte te bezorgen, aangepast aan uw huidfototype. Deze consultatie is kosteloos en verplicht u tot niets. 

Profitez de notre offre spéciale de première consultation et de test gratuits.
Scroll naar boven
Spring naar de inhoud